BLOGS

Emotie-eten

'Emotie-eten' is het dempen van 'lastige emoties', zoals verdriet, eenzaamheid of boosheid, met eten, zoals chocola, chips, koekjes en ijs. 

De frequentie waarmee je je lastige emoties dempt met koek, chips, ijs of chocola bepaalt of het een probleem is.

En dat geldt ook voor de hoeveelheid die je neemt..

meer lezen

5 tips om je leefstijl aan te passen

Je leefstijl aanpassen vergt oefening en een gezonde kijk op de feiten..

meer lezen

Gevoelens

Gevoelens tonen en ook toestaan is vaak een belangrijk thema in een persoonlijk ontwikkelproces. Dat begint met het besef dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoelens. 

En ook willen we bij gevoelens dat 'geven en nemen' in balans zijn..

meer lezen

Wilskracht trainen

Je automatische piloot heeft veel invloed op je gedrag. Dus moet je moeite doen. En  is het belangrijk een goede koppeling te maken tussen je wil en je gedrag.  Enkele tips.

meer lezen

Met angst omgaan

Angst. Bang zijn. Deze lastige emotie wil je misschien het liefst uit de weg gaan. Angst vermomt zich in vele uitingen, zoals in weerstand of vermijdingsgedrag. Op allerlei manieren probeert de mens angst en pijn te vermijden. We geven ook niet graag toe dat we eigenlijk gewoon 'bang' zijn. 

meer lezen

Schrap de snelle suikers

Een belangrijke stap als je echt gezonder wilt gaan leven is het schrappen van suiker. Een hele goede maar moeilijke stap voor zoetekauwen. Echter, als je er eenmaal aan gewend bent ga je je veel fitter en energieker voelen! Je wordt slanker, en je bloedsuikers verbeteren.

 

Is het moeilijk om dat uit te voeren?

 

 

meer lezen

Vertrouwen geven en ontvangen

Vertrouwen geven en ontvangen is belangrijk in het leven.

 

Vertrouwen geven aan de ander betekent dat ik de ander respecteer en als volwaardig zie. Vertrouwen ontvangen van de ander betekent dat de ander mij ook serieus neemt en mij ziet staan.

                       

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard


 Een bekende aloude uitspraak die zeker waar is. Vertrouwen moet je wel verdienen. Dat duurt even wat langer en het kan ook zo weg zijn als je dat vertrouwen beschaamt.

 

Vertrouwen geven


Vertrouwen geven aan de ander heeft ook te maken met loslaten. Ik waardeer en respecteer dat de ander zijn eigen weg gaat, zijn/haar leven invult op de wijze zoals hij/zij het zelf wil en voor ogen heeft. Ik vertrouw dat de ander keuzes maakt op basis van zijn eigen behoeften.

Natuurlijk heeft vertrouwen geven niets te maken met: 'ze zoeken maar uit wat ze doen' of 'het interesseert mij verder niet hoe de ander het allemaal doet'.

Je kan nog eens vragen hoe het gegaan is toch? Zonder daar meteen jouw oordeel of mening over te hebben.

 

Vertrouwen ontvangen


Vertrouwen ontvangen van de ander is een geschenk waar ik heel zuinig op moet zijn. Het vertrouwen van de ander beschamen kan dan ook veel nare gevoelens opleveren. De ander kan teleurgesteld in mij raken. Dat zegt wellicht iets over de ander maar het kan ook iets vertellen over de verwachtingen die ik en de ander samen hadden.

                       

Echte liefde is leren loslaten

Loslaten is een vorm van (zelf) vertrouwen geven. 

Je wil en kan nou eenmaal niet zelf alles onder controle houden toch?

En fouten (laten) maken hoort hierbij.

Waardeer vooral de inspanning en niet het resultaat.

 

 

meer lezen

Belemmerende overtuigingen

Ieder mens heeft 'overtuigingen'. Conclusies die je in de loop van je leven hebt getrokken als gevolg van datgene dat je hebt meegemaakt. Zo'n 'overtuiging' kan je helpen, maar kan  je ook enorm tegenwerken..

Dan is de overtuiging 'belemmerend'.

meer lezen

Heb jij ook een eeuwige strijd tegen de kilo's?

meer lezen

Het nut van mindfulness meditaties

  • Heb je moeite met je concentratie ?
  • Ben je druk en gespannen?
  • Heb je pijn?
  • Voel je je niet zo lekker?
  • Loop je jezelf in de weg?
  • Ben je onrustig?
meer lezen